Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal sloopt Thiem en heeft 'La Décima' in vizier

Rafael Nadal is nog een overwinning verwijderd van zijn tiende titel op Roland Garros. De Spanjaard was in de halve finales veel te sterk voor Dominic Thiem: 6-3, 6-4, 6-0.

Vooraf werd er reikhalzend uitgekeken naar de krachtmeting tussen de twee sterkste gravelspelers van het voorseizoen.

Thiem had in Rome bovendien voor Nadals enige nederlaag dit jaar op het gemalen baksteen gezorgd. Maar in Parijs liet Nadal zien wie de baas is.

Enorme spreiding

De Spanjaard zorgde met zijn enorme spreiding dat de Oostenrijker te weinig zijn krachtige slagen in stelling kon brengen.

De 23-jarige Thiem bleef bij tijd en wijle zijn klasse tonen met fraaie winners, maar steeds als Nadal maar even leek te wankelen, schakelde de Spanjaard een tandje bij.

Nadal overtuigend in drie sets langs Thiem

In de tweede set liet Nadal een stroeve eerste servicegame, waarin hij van 15-40 terugkwam, volgen door een break, die beslissend was.

De Spanjaard was in de derde set superieur, al moest hij op 5-0 een breakpoint wegwerken, alvorens hij zijn eerste matchpoint benutte.

Voor vijfde keer zonder setverlies naar finale

Dat Nadal zonder setverlies de finale bereikte, is geen unicum voor hem. Dat deed de Spanjaard voor de vijfde keer.

Meer indruk maakte de veertienvoudig grandslamkampioen door op weg naar zijn tiende finale slechts 29 games af te staan.

Zo weinig schade liep hij niet eerder op. Het aantal verloren games tot en met de halve finales varieerde van 35 (2008) tot 87 (2013).

Wawrinka

Alleen Stan Wawrinka kan Nadal nog van 'La Décima' afhouden. De Zwitser won eerder op de dag een fraaie vijfsetter tegen Andy Murray.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl