Max Verstappen
NOS SportAangepast

Vijfde tijd, maar ook pech voor Verstappen

Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Canada de vijfde tijd laten noteren. De Limburger was een stuk sneller dan in de eerste vrije training, maar viel een kwartier voor het einde uit door motorpech.

In de tweede sessie op het circuit Gilles Villeneuve in Montréal zette hij de vijfde tijd (1.13,388) neer voordat hij afhaakte wegens problemen met zijn versnellingsbak.

"Het was eigenlijk een hele positieve dag, tot dat probleem", liet Verstappen weten na afloop.

"Dit is geen ideaal circuit voor onze auto, dus best mooi dat het gat naar de top redelijk klein is. In de kwalificatie van zaterdag zetten Ferrari en Mercedes wat extra vermogen in en zijn we echt kansloos voor de eerste vier plekken op de startopstelling, maar we verliezen nog niet eens een halve seconde per ronde, daar ben ik met het oog op de race best tevreden over."

Max Verstappen voor de eerste vrije training in Canada

Pech Ricciardo

Ook zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo kwam de tweede vrije training niet vlekkeloos door wegens problemen met zijn auto, daardoor kwam hij niet verder dan de vijftiende tijd (1.15,072).

Kimi Räikkönen was in zijn Ferrari de snelste in de tweede vrije training met 1.12,935, gevolgd door de Brit Lewis Hamilton (1.13,150). WK-leider Sebastian Vettel reed in zijn Ferrari de derde tijd.

Zevende in P1

In de eerste vrije training had Verstappen met 1.14,861 de zevende tijd neergezet. Daarmee was hij ruim een seconde langzamer dan Hamilton, die in zijn Mercedes het snelste was in een tijd van 1.13,809.

Hamilton was in de eerste vrije training de enige die onder de 1.14 bleef. Vettel was in 1.14,007 goed voor de tweede tijd, gevolgd door de Finse Mercedes-coureur Valtteri Bottas (1.14,046).

Ricciardo moest genoegen nemen met de negende tijd (1.15,441).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl