Stan Wawrinka
NOS SportAangepast

Wawrinka finalist Roland Garros na prachtige vijfsetter

Stan Wawrinka krijgt zondag de kans zijn tweede titel op Roland Garros te veroveren. De Zwitser rekende in een boeiende halve finale af met de oerdegelijke Andy Murray: 6-7 (6), 6-3, 5-7, 7-6 (3), 6-1.

De kampioen van 2015 nam daarmee revanche voor zijn verloren halve eindstrijd tegen Murray van vorig jaar in Parijs.

4 uur en 34 minuten

Dit keer ontspon zich een prachtig gevecht van 4 uur en 34 minuten, waarbij de mondiale nummers een en drie veel slopende en spectaculaire rally's lieten zien.

Wawrinka verslaat Murray in fraaie vijfsetter op Roland Garros

Wawrinka's aanvallende tactiek bleek in de vierde en vijfde set doorslaggevend tegen de soms indrukwekkende defensie van Murray.

Drievoudig grandslamkampioen Wawrinka pakte vaker het initiatief en sloeg meer winners (87 om 36). Maar die spelopvatting zorgde ook voor meer onnodige fouten bij de Zwitser (77 om 36).

Inspanningen eisen tol bij Murray

In de tiebreak van de vierde set leken de inspanningen hun tol te eisen bij Murray en dat vermoeden werd bevestigd in de vijfde set.

Wawrinka was superieur, al wist hij bij 5-0 de wedstrijd niet uit te serveren. Het bleek uitstel van executie. Met een prachtige backhandwinner langs de lijn (illustratief voor de partij) benutte de Zwitser zijn eerste wedstrijdpunt.

Wawrinka treft in de finale Rafael Nadal of Dominic Thiem.

Andy Murray verlaat het Court Philippe Chatrier en krijgt applaus van Stan Wawrinka

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl