NOS WielrennenAangepast

Ritzege Fuglsang in Dauphiné, Porte pakt geel

Dauphine: Fuglsang wint, Porte pakt geel

Jakob Fuglsang heeft de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Deen troefde in een sprint van vier renners Richie Porte af, die de nieuwe leider is in het klassement. Chris Froome sprintte naar de derde plaats.

De rit over 147 kilometer was een lastige, met de Mont du Chat (8,7 kilometer à 10,3 procent) op 15 kilometer van de meet als grootste obstakel. Tijdens de beklimming kwam vooral door de impulsen van Fabio Aru (Astana) een einde aan een vlucht van zes man, onder wie Serge Pauwels.

Jakob Fuglsang (l) en Fabio Aru tijdens de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné

Aru kwam als eerste boven en kreeg in een duivelse afdaling Porte, Froome en Fuglsang bij zich. Alejandro Valverde werd op 0.50 vijfde, Alberto Contador werd negende op 1.06. Porte nam de gele leiderstrui over van Thomas De Gendt.

Nederlanders

Stef Clement had een mindere dag. Hij begon de etappe als de nummer vier in het algemeen klassement, maar kwam als 26ste over de streep op 4.06. Daardoor zakte Clement naar de 18de stek (+4.40).

Sam Oomen reed in de witte trui, maar die is hij na vandaag kwijt. Oomen was wel de beste Nederlander met een 22ste plek op 3.22. En ook in het algemeen klassement is Oomen de beste Nederlander: hij staat 16de (+4.18).

De bergtrui blijft om de schouders van Koen Bouwman, hoewel de Nederlander in de zesde rit geen bergpunten bijeen wist te sprokkelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl