Juan Martin Del Potro
NOS SportAangepast

Rosmalen ziet Del Potro en Ostapenko wegvallen

De organisatie van het tennistoernooi van Rosmalen heeft drie dagen voor de start van het evenement twee bittere teleurstellingen moeten slikken. De blikvangers Juan Martín del Potro en Jelena Ostapenko meldden zich af.

Lies nekt Del Potro

Del Potro liet op Twitter weten onvoldoende te zijn hersteld van de liesblessure die hij opliep tijdens Roland Garros. De Argentijnse nummer 30 van de wereld werd in de derde ronde uitgeschakeld door Andy Murray.

"Mijn doktoren hebben mij verteld dat ik moet doorgaan met het herstelproces. Daardoor kan ik niet spelen in 's-Hertogenbosch. Mijn excuses aan mijn fans in Nederland. Ik hoop jullie volgend jaar te zien", aldus Del Potro, die in 2008 tot de halve finales reikte.

Ostapenko wil rust

Ostapenko meldde zich met een heel wat positievere reden af. De Letse bereikte deze week tot ieders verrassing de finale van Roland Garros. Daarin staat ze zaterdag tegenover Simona Halep.

De nummer 47 van de wereldranglijst was ongeplaatst in Parijs, maar drong via zeges op onder anderen Samantha Stosur, Caroline Wozniacki en Timea Bacsinszky door tot de eindstrijd. Die inspanningen moet ze compenseren met een rustpauze en dus acht ze het beter om niet meteen verder te gaan op het gras van Rosmalen.

Del Potro maakt het Murray twee sets moeilijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl