Het beschadigde hek van dierentuin Blijdorp
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Auto ramt monumentaal hek Diergaarde Blijdorp

De monumentale ingang van Diergaarde Blijdorp is in de nacht van donderdag op vrijdag in puin gereden. Een auto met meerdere inzittenden vloog uit de bocht, raakte een pilaar en knalde tegen het hek aan.

De wagen ging over de kop. Twee inzittenden zijn gewond geraakt; de 18-jarige bestuurder is aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van roekeloos rijden en rijden onder invloed.

Het hek van de Rotterdamse dierentuin - een van de oudste in Nederland - raakte zwaar beschadigd. Ook de pilaren waar de hekken tussen hangen, zijn gehavend. Volgens een medewerker van de dierentuin zal het lang duren voor het hek gerepareerd is.

Vanillekleur

Zeven jaar geleden is het hekwerk bij de oude ingang nog volledig gerestaureerd. Toen is het weer in de originele vanillekleur geschilderd, zoals ontwerper Sybold van Ravesteyn dat bedacht had. Het hek staat er sinds 1939 en past qua stijl bij de rest van de dierentuin. Links van het hek staat de directeurswoning. Daar reed vorig jaar ook een auto tegenaan, schrijft RTV Rijnmond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl