Dominic Thiem
NOS SportAangepast

Als iemand Nadal aankan, dan is het Thiem wel

Voor de tenniskenner kwam de indrukwekkende zege van Dominic Thiem op Novak Djokovic in de kwartfinales van Roland Garros niet als een verrassing. Voor het grote publiek wellicht wel. Tijd dus voor een nadere introductie van de 23-jarige Oostenrijker, want Rafael Nadal kan vandaag zijn volgende scalp worden.

De twee treffen elkaar in de halve finales in de wetenschap dat Thiem de enige speler is die dit jaar op gravel van Nadal heeft gewonnen. Dat gebeurde in de kwartfinales van Rome, nadat hij eerder in de finales van Madrid en Barcelona nog ten onder was gegaan tegen de Spaanse gravelkoning.

Enkelhandige backhand

Thiem timmert al jaren aan de weg en is inmiddels de nummer zeven van de wereld. Met name op gravel is hij in zijn element met zijn ferme topspinslagen en enorme werklust. Bij de puristen is hij geliefd vanwege zijn enkelhandige backhand, een slag die steeds minder voorkomt. Maar vooral met zijn forehand kan hij rake klappen uitdelen.

Thiem legt Djokovic op pijnbank in kwartfinales Roland Garros

De Oostenrijker komt uit een tennisfamilie. Zowel zijn vader als moeder geeft tennisles in Lichtenworth. Maar Thiem is ook gek op voetbal. In de kleedkamer pronkt hij regelmatig met een Chelsea-shirt met 'Thieminho' op de rug.

Thiem heeft in zijn loopbaan acht titels veroverd. Betrekkelijk weinig voor iemand die meer toernooien speelt dan anderen. Vorig jaar kwam de Oostenrijker bij 27 ATP-toernooien in actie en speelde hij ook nog Davis Cup. Alleen tijdens de Spelen in Rio nam hij rust. Thiem speelt liever wedstrijden dan dat hij traint.

En dat legt hem geen windeieren. Want hoe meer wedstrijden Thiem speelt, hoe beter hij wordt. Hij was geen ijzersterke junior en groeide bij de profs gestaag naar de top toe. Vorig jaar haalde hij op Roland Garros ook al de laatste vier. Nu is wellicht het moment aangebroken waarop hij voor het eerst een grandslamfinale bereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl