Vacatures bij uitzendbureau
NOS NieuwsAangepast

Arbeidsmarkt is het krapst in Zeeland en Utrecht

In Zeeland en Utrecht was de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van dit jaar het krapst. In beide provincies waren er 1,8 werklozen tegenover elke vacature, meldt het CBS. Landelijk waren er 2,7 werklozen per vacature. De arbeidsmarkt is het ruimst in Groningen, daar zijn er 4 werklozen per vacature.

In alle provincies daalde het aantal werklozen per vacature, doordat er vacatures bij kwamen en tegelijkertijd het aantal mensen zonder baan afnam. De arbeidsmarkt is nog altijd wel minder krap dan voor de crisis: in het eerste kwartaal van 2008 waren er maar 1,4 werklozen per vacature, nu dus 2,7.

Veel vacatures in de bouw

Eind maart waren er in Nederland 189.000 vacatures, bijna een kwart meer dan een jaar eerder. Het aantal vacatures steeg het sterkst in Zeeland (+40%), gevolgd door Flevoland en Groningen. In Zeeland zochten ze vooral mensen in de bouw en de gezondheidszorg, in Flevoland ook in de bouw en in het openbaar bestuur. In Groningen steeg het aantal vacatures vooral in het onderwijs en ook weer de bouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl