NOS SportAangepast

Hassan imponeert op 1.500 meter in Rome

Schippers en Hassan imponeren in Rome

Bij de Diamond League-wedstrijden in Rome heeft Sifan Hassan op overtuigende wijze de 1.500 meter gewonnen. De Nederlandse liep met 3.56,22 de beste tijd van het jaar.

Hassan, die het Nederlands record (3.56,05) op een haar miste, was maar liefst drie seconden sneller dan Winny Chebet uit Kenia. De Duitse Konstanze Klosterhalfen werd derde in 3.59,30. Maureen Koster kon in de snelle race niet van voren meedoen en werd achtste (4.03,77).

Hassan, die tegenwoordig in de Verenigde Staten traint, liep de race anders dan we van haar kennen. In plaats van achteraan te lopen, nestelde ze zich direct na de start op de tweede plaats om in de laatste ronde met een fantastische versnelling haar concurrentes naar huis te lopen.

Hassan verbaast zichzelf op 1.500 meter

Hassan was dolblij met haar race in Rome, waarin ze voor een andere tactiek koos en voor het eerst onder de vier minuten dook. "Ik verbaas mezelf. Ik zag pas aan het einde dat mijn tijd zo snel was."

"Als ik wist dat ik zo kon lopen, was ik vanaf 800 meter al weggegaan. Nu heb ik gewacht tot 1.000 meter", aldus een blije Hassan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl