Mensen vluchten het parlementsgebouw uit op het moment van de aanslag
NOS Nieuws

Iran wil niets weten van Trumps medeleven: 'weerzinwekkend'

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken wil niets weten van het medeleven dat de Amerikaanse president Trump heeft betuigd na de dubbele aanslag van gisteren in Teheran. In een verklaring van het Witte Huis staat dat "we bidden voor de onschuldige slachtoffers van de aanslagen in Iran".

Maar in de verklaring benadrukt het Witte Huis ook dat landen die terrorisme steunen het risico lopen om zelf slachtoffer te worden van terreur.

De Iraanse minister Javad Zarif noemt de verklaring "weerzinwekkend". Op Twitter schrijft hij dat "het Iraanse volk de Amerikaanse claim van vriendschap afwijst".

Bij de aanslagen in de hoofdstad Teheran kwamen gisteren zeker 13 mensen om het leven. Terroristen vielen het parlementsgebouw en het mausoleum van ayatollah Khomeini aan.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door IS. De islamitische terreurorganisatie dreigde ook met nieuwe aanslagen in Iran. De overgrote meerderheid van de bevolking in Iran is sjiitisch, terwijl Islamitische Staat soennitisch is. De Iraanse regering steunt milities in Irak en Syrië die tegen IS vechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl