Kasper Dolberg op de Toekomst
NOS VoetbalAangepast

Vertrek Bosz kwam als grote verrassing voor Dolberg

Kasper Dolberg brak dit seizoen door in de spits bij Ajax. Hij werd zelfs uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de eredivisie. Dat allemaal terwijl Peter Bosz aan het roer stond bij de Amsterdamse club.

De Deense spits zag het vertrek van de trainer niet aankomen. "Er zijn geruchten over spelers die misschien vertrekken, maar ik had niet verwacht dat de coach als eerste weg zou gaan. Dus het was een grote verrassing", reageert Dolberg, die zestien keer scoorde in de eredivisie.

Belangrijk

De 19-jarige afmaker had liever gezien dat de trainer die hem dit seizoen vertrouwen gaf, was gebleven.

"Hij geloofde in mij. Ook in periodes waarin ik minder speelde. Dat is het belangrijkste wat een coach voor zijn speler kan doen. Hij is belangrijk voor mij geweest in mijn eerste seizoen als prof."

Dolberg over vertrek Bosz: een grote verrassing

Maar Bosz werkt voortaan in Dortmund. Over een eventuele hereniging tussen de coach en zijn pupil is Dolberg duidelijk: "Er zijn geen plannen om ook naar Borussia te gaan."

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint voor de jonge spits in Amsterdam. "Het wordt een nieuwe start. Natuurlijk weet een nieuwe trainer wat er vorig seizoen is gebeurd, maar toch zal ik me opnieuw moeten bewijzen."

"Hopelijk kunnen we de lijn van dit jaar doortrekken naar volgend jaar", aldus Dolberg, die bij Ajax nog een contract heeft tot de zomer van 2021.

Dolberg en Bosz op het trainingsveld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl