NOS SportAangepast

Thiem onttroont Djokovic, Nadal ziet Carreño Busta opgeven

Dominic Thiem heeft op indrukwekkende wijze titelhouder Novak Djokovic uitgeschakeld op Roland Garros. De Oostenrijker was in de kwartfinales na een spannende eerste set heer en meester: 7-6 (5), 6-3, 6-0.

Thiem legt Djokovic op pijnbank in kwartfinales Roland Garros

Thiem speelt in de halve eindstrijd tegen Rafael Nadal, die in zijn kwartfinale zijn Spaanse landgenoot Pablo Carreño Busta in het begin van de tweede set de strijd zag staken vanwege een buikspierblessure: 6-2, 2-0.

Meeslepende eerste set

Thiem en Djokovic schotelden het publiek een meeslepende eerste set voor, waarin prachtige rally's elkaar in hoog tempo afwisselden.

De Oostenrijker speelde met zijn vlammende slagen op het randje, wat voor veel spektakel zorgde, terwijl de Serviër met fraai countertennis succesvol was.

In de tiebreak was het verschil klein, maar de slordigheden van Djokovic (vier backhandfouten) gaven de doorslag. Daarna was Thiem, die vorig jaar in Parijs in de halve finales kansloos verloor van Djokovic, verreweg de betere tennisser.

Geen schim

Het niveau van de Serviër, die zijn vorige vijf duels met Thiem had gewonnen, zakte zienderogen en mede daardoor was hij in de derde set geen schim meer van de kampioen van weleer.

Nadal in halve finales na opgave Carreño Busta

In tegenstelling tot Djokovic steekt Nadal overduidelijk wel in kampioensvorm. De Spanjaard werd echter nauwelijks op de proef gesteld door Carreño Busta.

Op het frisse en winderige Court Philippe Chatrier hadden de twee Spanjaarden moeite hun ritme te vinden. Het zelfvertrouwen van Nadal, die voor deze partij slechts 20 games in 4 duels verloor, gaf in de eerste set de doorslag.

Blessurebehandeling

Carreño Busta liet zich na de eerste set, waarin Nadal wel twee keer zijn opslag inleverde, in de catacomben behandelen aan zijn blessure. Het bleek tevergeefs voor de mondiale nummer 21, die in de derde game niet meer verder kon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl