Ongeregeldheden op het Hofplein in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Politie nog op zoek naar 16 hooligans van mislukt Feyenoordfeest

De Rotterdamse politie heeft foto's van verdachten online gezet die betrokken waren bij de voetbalrellen na de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior. Op 7 mei braken ongeregeldheden uit in het centrum van Rotterdam nadat Feyenoord er die middag niet in was geslaagd landskampioen te worden.

Van de 46 verdachten die de politie op het oog had, zijn er inmiddels dertig herkend. De overige verdachten staan nu herkenbaar, en soms met meerdere foto's, op de politiesite. De politie vraagt de hulp van het publiek om de zestien mannen te identificeren. Ze worden ervan verdacht geweld te hebben gebruikt tegen de politie en anderen.

Ook wordt het publiek gevraagd om foto's of filmpjes van de rellen aan de politie over te dragen.

Stenen en bierblikken

De rellen braken uit nadat Feyenoord onverwacht verloor van Excelsior, terwijl de stad zich had voorbereid op een groot feest. De politie werd op verschillende plaatsen in de stad bekogeld met vuurwerk, bierblikken en stenen. Die dag werden honderd mensen opgepakt.

Kort na de rellen zette de politie ook al foto's van relschoppers online,. Een aantal van hen meldde zichzelf vervolgens bij de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl