In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

OM zoekt nieuwe getuigen rond dood Sharleyne

Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland zoekt nieuwe getuigen rond de dood van Sharleyne.

Het meisje werd in juni 2015 dood gevonden op de stoep van haar flat. Ze was van de tiende verdieping gevallen. Het is nooit duidelijk geworden wat er precies is gebeurd.

Het OM zoekt nieuwe getuigen omdat besloten is dat de moeder van het meisje alsnog moet worden vervolgd, meldt RTV Drenthe. "We willen met een goed dossier naar de zitting. Dus mochten er mensen zijn die iets meer weten, dan horen we dat graag", zegt een woordvoerder. Er wordt nu een strafrechtelijk onderzoek gedaan door een nieuw rechercheteam.

Gesprongen

Het Openbaar Ministerie kwam na onderzoek tot de conclusie dat er geen bewijs was tegen de moeder. Het zou niet vast te stellen zijn of Sharleyne van de flat is gevallen, gesprongen of gegooid.

De vader van het meisje was het hier niet mee eens en schakelde meerdere deskundigen in om aan te tonen dat politie en justitie te weinig hebben gedaan om te achterhalen wat er met zijn dochter is gebeurd.

Het hof in Leeuwarden zei eerder dit jaar het eens te zijn met de vader en vindt dat er voldoende aanleiding is om de moeder strafrechtelijk te vervolgen. Getuigenverklaringen, haar zwijgen bij de politie over de bewuste nacht, dat zij alleen was met haar dochter en de bevindingen van deskundigen hebben het hof overtuigd, zei de advocaat van de vader eerder.

Advertentie via Ster.nl