Gennett slaat zijn derde homerun tegen de Cardinals
NOS SportAangepast

MLB-record voor Gennett met vier homeruns

Cincinnati Reds-speler Scooter Gennett heeft zichzelf met vier homeruns tegen St. Louis Cardinals een prominente plek in de recordboeken van de MLB bezorgd. Met zijn rake klappen evenaarde hij het record voor meeste homeruns in een wedstrijd.

Hij deelt het record, al in 1984 gevestigd door Robert Lowe, met zestien anderen. De vorige keer dat iemand vier homeruns in een wedstrijd sloeg, was vijf jaar geleden, toen Josh Hamilton namens Texas Rangers zijn naam aan de lijst met recordhouders toevoegde.

Gennett evenaarde bovendien een clubrecord door in totaal tien man over de thuisplaat te brengen.

Tot afgelopen nacht zal niemand in de 27-jarige Gennett een recordhouder hebben gezien. Een goede speler, maar geen geweldenaar. Tot op heden gold hij vooral als een speler die van waarde is voor zijn ploeg omdat hij op meerdere posities kan spelen.

'Geen woorden voor'

In vijf seizoenen sloeg hij tot afgelopen nacht 38 homeruns, waarvan drie dit seizoen. In zijn laatste negentien slagbeurten wist hij geen enkele keer het eerste honk te bereiken.

Tegen de Cardinals begon Gennett ook nog bescheiden met een honkslag, maar in zijn vier volgende slagbeurten vloog de bal het veld uit en groeide hij uit tot de held van de avond.

"Dit is onwerkelijk", zei Gennett na afloop. "Ik ben geboren en getogen in Cincinnati en keek als jongetje altijd naar de Reds. Nu schrijf ik hier zelf geschiedenis, ik heb er geen woorden voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl