NOS SportAangepast

Spectaculaire crash in halve finales America's Cup

Dat zich in de autosport en motorsport met enige regelmaat spectaculaire crashes voordoen, is bekend. Maar dat ook in de zeilsport boten flinke klappers kunnen maken, zullen minder mensen weten. In de America's Cup, een van 's werelds meest prestigieuze zeilraces, bleek maar weer eens dat het ook op het water er heet aan toe kan gaan.

Voorafgaand aan de vierde race van de halve finales, die worden gevaren in de Great Sound-baai bij Bermuda, beleefde de bemanning van Emirates Team New Zealand benauwde momenten. Nog voor de start tilde de wind de zeilboot op, waarna de catamaran met beide punten in het water belandde en enkele bemanningsleden het water in werden geslingerd.

Zeilboot kapseist in America's Cup en niet zo'n beetje ook

Terwijl enkele teamleden in de woelige golven van de Great Sound dreven, zaten anderen geruime tijd hoog boven het water vast in de catamaran. Uiteindelijk liep het goed af en raakte niemand gewond. Tot de bemanning behoort ook de Nederlander Carlo Huisman.

Tussenstand

Nieuw-Zeeland verloor door het ongeluk de race van het Britse Land Rover BAR, maar staat in de best-of-nine nog wel met 3-1 voor. In de andere halve finale leidt SoftBank Team Japan met 3-1 tegen Artemis Racing.

De winnaar van de finale mag het als uitdager opnemen tegen titelverdediger Oracle Team USA, dat de laatste twee edities van de America's Cup won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl