Tom Dumoulin
NOS WielrennenAangepast

Dumoulin 'blijft op roze wolk' met contractverlenging

Tom Dumoulin fietst tot zeker 2022 in de kleuren van Team Sunweb. De winnaar van de Giro heeft een nieuw contract getekend dat hem nog eens drie jaar langer aan de Duitse formatie bindt.

"Het gras is niet altijd groener bij de buren", laat Dumoulin weten. "Niet alleen ik heb de afgelopen jaren stappen gemaakt, maar het hele team. We zijn samen echt doorgegroeid naar het winnen van de Giro. Ik heb er vertrouwen in dat we nog verder kunnen doorgroeien."

Dumoulin wil nog verder doorgroeien met Sunweb

De 26-jarige ronderenner fietst vanaf zaterdag nog de Ronde van Zwitserland, alvorens hij een rustperiode inlast. Zijn doel voor later dit jaar is in het Noorse Bergen wereldkampioen tijdrijden worden.

"Daar wil ik echt voor gaan", zegt Dumoulin. "Het parkoers is redelijk op maat gesneden voor mij. Een spekkie naar mijn bekkie. Maar ik leef nu nog op een roze wolk door het winnen van de Giro en ook door mijn contractverlenging."

Kopman in Zwitserland?

Het is nog onduidelijk met welke ambities hij de Ronde van Zwitserland in kan gaan. "De vraag is hoe fris ik nog ben, want de wereld heeft wel even op z'n kop gestaan. Maar normaal gesproken start ik daar als kopman voor het klassement."

Dumoulin wil nu wereldkampioen tijdrijden worden

Sunweb transformeert zijn ploeg steeds meer tot een formatie voor het rondewerk. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook de contracten van klimmers als Warren Barguil, Wilco Kelderman en Sam Oomen worden opengebroken en verlengd. Zij staan nu tot einde 2018 onder contract.

Laurens ten Dam gaf tijdens de afgelopen Giro aan dat hij graag nog een jaar doorgaat. Sunweb gaat binnenkort met hem om tafel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl