NOS NieuwsAangepast

Vier in de rij, boodschappen gratis? Niet in deze overvolle Jumbo

Wie gisteren nog snel even een flesje knoflooksaus voor bij de barbecue wilde halen in de supermarkt in Groningen, had flinke pech. Er was namelijk maar één supermarkt open in de hele stad: Jumbo Euroborg. Daar stonden de hele dag tientallen mensen in de rij voor de kassa's.

"Normaal hebben we inderdaad de regel 'vier mensen in de rij? Boodschappen gratis', maar die gold gisteren even niet", zegt afdelingsmanager van Jumbo Euroborg Roelof Velthuis tegen de NOS. "Die regel geldt namelijk alleen als er nog kassa's beschikbaar zijn en gisteren was het zo druk dat álle caissières bij álle kassa's zich in het zweet aan het werken waren."

De Groningen Internet Courant maakte gistermiddag een Facebook livevideo van de drukte in de supermarkt:

In de video is te zien dat de rijen van de kassa's tot diep in de winkel staan. Tientallen mensen staan te wachten met hun boodschappen. "We hebben meer personeel ingeschakeld en veel van onze medewerkers gaven aan dat ze langer wilden blijven om te helpen", vertelt Velthuis.

Op geen enkel moment van de dag heeft de Jumbo klanten niet meer binnengelaten. "We vertelden wel bij de ingang hoe de vork in de steel zat. Daarna werd het de keuze van de klant of ze nog boodschappen wilden doen of niet." Na sluitingstijd mochten er natuurlijk geen mensen meer naar binnen, maar werden klanten die al binnen waren wel geholpen.

We hebben gisteravond Jumbo gebeld of ze een aantal vrachtwagens konden sturen met nieuwe artikelen.

Roelof Velthuis

Vandaag was het rustiger, gaat Velthuis verder. "Maar de supermarkten in Groningen waren ook weer gewoon geopend." Toch hadden ze zoveel mogelijk mensen gevraagd om bij te springen. Vooral vanochtend, want toen moesten alle boodschappen weer worden bijgevuld. "We hebben gisteravond Jumbo gebeld of ze een aantal vrachtwagens konden sturen met nieuwe artikelen, dus gelukkig kregen we vanochtend alle spullen binnen."

Op naar Eerste Kerstdag

Jumbo Euroborg is de enige supermarkt in Groningen die 365 dagen van het jaar geopend is. De volgende dag waarop Euroborg weer de enige geopende supermarkt is, is op Eerste Kerstdag. "We gaan goed nadenken hoe we het die dag gaan aanpakken. Zulke stromen als die van gisteren kunnen we hier niet verwerken. We hebben van gisteren geleerd en zullen die lessen ook dan gaan toepassen."

En alle medewerkers die zich gisteren én vanochtend in het zweet hebben gewerkt, hebben vandaag een groot applaus gekregen. Via een berichtje dan. "We hebben iedereen een bericht gestuurd om ze te bedanken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl