NOS SportAangepast

Van der Weerden: verloren finale vat ons seizoen samen

Van der Weerden: zij hebben het fantastisch gedaan

Oranje-Rood verloor zondag de finale van de Euro Hockey League. De ploeg uit Eindhoven speelde prima, maar verloor toch van Rott-Weis Köln. "Het is weer net niet en dat vat ons seizoen wel een beetje samen", baalde Mink van der Weerden.

"Het zal zo geleken hebben dat wij veel beter waren, maar als je er met 3-2 af gaat, koop je daar niets voor", zei de strafcornerspecialist.

Ook coach Lucas Judge zag een patroon. "Het is het verhaal van ons seizoen. We geven niet veel weg, maar die paar momenten dat we niet scherp zijn, leveren wel vaak een tegendoelpunt op."

Coach Oranje-Rood: dit is tekenend voor ons seizoen

Judge oordeelde dat zijn ploeg niet goed reageerde na de 2-2 van Van der Weerden. "We komen knap terug van een 2-0 achterstand. Dan is de vraag: druk je door of ga je controlerend spelen? We hebben jammer genoeg te veel van het tweede gedaan."

Bovendien bewees de Duitse tegenstander een terechte finalist te zijn. "Zij hebben het fantastisch gedaan. Het is een hele goede ploeg", prees Van der Weerden de winnaar. "Ze schakelen niet voor niets ook Kampong en Real Club de Polo uit."

Na het missen van de play-offs in de hoofdklasse was de EHL de laatste kans voor Oranje-Rood om het seizoen met een prijs af te sluiten. "Dit voelt na zo'n seizoen daarom wel even als een trap na", aldus Van der Weerden. "Het is taai."

Oranje-Rood verliest van Rott-Weis Köln in finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl