NOS WielrennenAangepast

Team Sky wint eerste editie Hammer Series

Zinderende ontknoping eerste Hammer Series

Dankzij een machtige eindsprint heeft Team Sky de eerste editie van de Hammer Series gewonnen. De Britse formatie werd tijdens de ploegenachtervolging door de renners van Sunweb ingehaald, maar sloeg in de slotmeters keihard terug.

Sky stond na de klim- (vrijdag) en sprintkoers (zaterdag) aan kop van het klassement en mocht 32 seconden verspelen op Sunweb. Dat bleken er niet genoeg, want Ramon Sinkeldam, Zico Waeytens, Albert Timmer, Maximilian Walscheid en Lennard Kämna gingen Sky op 3,6 kilometer van de finish voorbij.

Sunweb leek daarmee de winst binnen te hebben, maar Danny van Poppel bracht Sky in de laatste bocht weer langszij. Samen met Elia Viviani, Tao Geoghegan Hart en Owain Doull was hij daarna net iets beter in de sprint.

Pech voor BMC

Voor het BMC Racing Team liep de ploegentijdrit uit op een fiasco. De formatie werd gefrustreerd door een reeks lekke banden. Achtereenvolgens stonden Daniel Oss, Stefan Küng, Miles Scotson en Manuel Quinziato stil langs de weg.

'Is BMC door een glasbak gereden? Vier keer lek!'

Het was de eerste keer dat de Hammer Series, een nieuw wielerevenement op de kalender, georganiseerd werd. De wedstrijd bestond uit drie onderdelen: een klimkoers (vrijdag), een sprintkoers (zaterdag) en een afsluitende ploegentijdrit.

Op de eerste twee onderdelen konden punten worden gehaald, die werden omgezet in tijdsverschil voor de ploegentijd. Het draaide gedurende de drie dagen dus vooral om ploegenspel en niet om de individuele renners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl