Een rakkettest van Noord-Korea
NOS NieuwsAangepast

Noord-Korea verwerpt nieuwe VN-sancties

Noord-Korea wijst de nieuwe sancties van de VN "volledig af". Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van het land zegt dat Pyongyang gewoon zal doorgaan met de ontwikkeling van nucleaire wapens.

Eergisteren breidde de VN-Veiligheidsraad de sancties tegen het land uit, na een reeks rakettesten. Het is de eerste resolutie tegen het communistische land waar de VS en China het over eens zijn sinds Donald Trump president is.

'Directe dreiging'

Noord-Korea noemt de resolutie een vijandige daad. "Welke sancties en druk er nog mogen komen, we zullen doorgaan met het opbouwen van een nucleair arsenaal om de soevereiniteit en het bestaansrecht van ons land te verdedigen." Volgens het land maken de VS en China, de enige grote bondgenoot van Noord-Korea, een fatale misrekening.

Er worden sinds 2006 sancties opgelegd aan Noord-Korea, die het land allemaal heeft afgekeurd.

Ook Rusland, dat grenst aan Noord-Korea, heeft zich hard uitgelaten over de nucleaire tests. De Russische onderminister van Defensie zei vandaag dat de nucleaire ambities van het land een rechtstreekse bedreiging vormen voor Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl