Bo Bendsneyder
NOS SportAangepast

Bendsneyder moppert na twaalfde plek in GP Italië

Wegracer Bo Bendsneyder heeft de Grand Prix van Italië in de Moto3-klasse als twaalfde afgesloten. De Nederlander van Red Bull KTM reed de hele race op het circuit van Mugello in de kopgroep, maar gaf in de spannende slotfase wat terrein prijs.

"Als je de hele race in de kopgroep zit, wil je er ook het maximale uithalen. Ik ben niet tevreden", zei de Nederlander over zijn race.

Eerste zege Migno

De overwinning in de Moto3 ging naar de Italiaan Andrea Migno, die niet eerder een grand prix op zijn naam schreef. Hij troefde zijn landgenoot Fabio Di Giannantonio met driehonderdste van een seconde af. De derde plaats was voor de Spanjaard Juanfran Guevara.

Twaalfde plaats in Italië kan Bendsneyder niet bekoren

De Spaanse WK-leider Joan Mir kwam niet verder dan de zevende plaats. De Honda-coureur heeft na zes WK-races een voorsprong van 34 punten op zijn landgenoot Aron Canet, die als vijfde finishte. Bendsneyder bezet de vijftiende plaats in het WK-klassement.

Eerbetoon aan Nicky Hayden

Voor de start van de Grand Prix van Italië was er nog een mooi eerbetoon aan de vorige week overleden Nicky Hayden. Er was een minuut stilte en oude motoren van Hayden werden tentoongesteld.

De Amerikaan, voormalig kampioen in de MotoGP, werd tijdens een fietstraining op 17 mei aangereden door een auto en overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.

  • EPA
    De GP van Italië begint met een eerbetoon aan Nicky Hayden
  • EPA
    De coureurs houden zich 69 seconden stil
  • EPA
    69 seconden stilte
  • NOS
    Ook het publiek brengt Nicky Hayden een laatste groet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl