Lions vecht zich langs Volendam en wint derde landstitel op rij

De handballers van Limburg Lions zijn voor de derde keer op rij landskampioen geworden. In het derde finaleduel won de ploeg van coach Mark Schmetz thuis met 28-27 van zevenvoudig kampioen Volendam, waar Schmetz vorig seizoen nog trainer was.

Feest bij Limburg Lions na het behalen van de landstitel

Bekerwinnaar Lions boog een vroege achterstand (0-2) om, waarna het vanaf 8-8 weer de beurt was van Volendam om steeds een kleine voorsprong te nemen.

Bij rust leidde de formatie van trainer Piotr Konitz met 13-12, maar in de beginfase van de tweede helft nam Lions de leiding weer. De uitsluiting van de Sloveen Luka Groff, na een grove overtreding op Dani Bayens, zorgde nog even voor zorgelijke gezichten op de bank van Lions.

Lions hield evenwel stand en wist in het laatste kwart van de wedstrijd een gaatje van drie punten te slaan (22-19). In de bloedstollende slotfase naderde Volendam nog tot op een punt, maar de gelijkmaker bleef uit.

Lions verslaan Volendam voor historische dubbel

Joris Baart scoorde in zijn laatste duel voor Lions (hij gaat naar Chartres) zes keer. Geert Hinskens (Volendam) maakte er 9.

Uittocht

Voor Schmetz zal het nog een hele klus worden om het succes van de afgelopen jaren te continueren. Liefst negen spelers, waaronder Baart en Groff, zullen de landskampioen en bekerwinnaar deze zomer de rug toekeren.