NOS SportAangepast

'Niets lekkerder dan een tegenstander zoveel pijn te doen'

Oranje-Rood vernedert Wimbledon in halve finales EHL

Vol verwarring wreven de toeschouwers in het Belgische Brasschaat nog eens in hun ogen; hadden ze het goed gezien dat Oranje-Rood na een kwartier hockeyen al met 4-0 voor stond tegen Wimbledon? Ja, dus. En dat in de halve finale van de Euro Hockey League!

De wedstrijd die geen wedstrijd zou worden en in 8-0 eindigde, zorgde ook voor verbazing bij de Eindhovenaren zelf. "Ja, daar ga ik niet over liegen", zegt Jelle Galema. "Ik had wel wat meer tegenstand verwacht."

Een logische gedachte van Galema. Hij had deze week immers nog de beelden gezien van hoe Wimbledon ten koste van UHC en Mannheim tot de laatste vier van Europa was doorgedrongen.

Die knappe prestatie verdampte volledig door de oorwassing waarop Oranje-Rood de Engelsen trakteerde. Maar daar kon de aanvaller niet mee zitten.

"Nee, ik heb geen medelijden. Ik vind niets lekkerder dan een tegenstander zoveel pijn te doen."

Galema: medelijden met Wimbledon? Absoluut niet!

En pijn was volgens Galema juist de drijfveer van de goede prestatie van Oranje-Rood, want een paar weken geleden was het juist die ploeg die afdroop na het mislopen van de play-offs om de landstitel.

"Die teleurstelling zit best wel diep en het heeft ons behoorlijk pijn gedaan. Dat hebben we nu omgezet in iets moois. Hopelijk kunnen we dat nog een dag vasthouden."

Olympisch déjà vu

Dat zal nodig zijn, want zondag staat de finale alweer op het programma. Bovendien zou het niet de eerste keer zijn dat een team de finale verliest na een prachtige halve finale.

Daar weet aanvoerder Robert van der Horst alles van. Hij was erbij toen Nederland op de Spelen van 2012 glansrijk met 9-2 won van Groot-Brittannië. Om vervolgens in de finale tegen Duitsland ten onder te gaan.

"Ja, daar heb ik stiekem wel even aan gedacht", bekent Van der Horst. "Toen ik vlak voor tijd besefte dat we een Engelse ploeg gingen oprollen en dat we met Rot-Weiss Köln morgen een Duitse tegenstander treffen, kreeg ik wel even een déjà vu."

'Duitsers mogen hun borst nat maken'

"Laten we hopen dat de jongens die er in Londen bij waren er hun lessen uit hebben getrokken", besluit Van der Horst. Dat zal zondag om 15.30 uur moeten blijken.

Maar wat Galema betreft heeft Oranje-Rood vast een duidelijk signaal afgegeven: "Die Duitsers weten nu wat ze te wachten staat. Ze mogen hun borst nat maken."

Van der Horst waakt voor 'Londen-scenario' na monsterzege op Engelsen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl