De ontvoerde Enschedese kinderen Alma, Nazih en Hassan
NOS NieuwsAangepast

Vermiste kinderen Enschede terecht

Drie kinderen uit Enschede die waren meegenomen door hun vader zijn terecht. De politie meldt op Facebook dat de man en de kinderen dinsdag zijn gevonden in een trein tussen Hongarije en Roemenië. De man is gearresteerd en de kinderen komen vandaag terug naar Nederland.

Ze worden begeleid door twee Nederlandse rechercheurs en een vrijwilligster van Vluchtelingenwerk. De kinderen worden daarna zo snel mogelijk herenigd met hun moeder.

De 35-jarige Syrische man nam zijn drie kinderen (2, 4 en 5 jaar) twee weken geleden mee uit hun huis in Enschede. Ze wonen daar bij hun moeder. De vader, die gescheiden leefde van zijn vrouw en kinderen, nam de drie mee toen hij even met hen alleen was.

Arrestatiebevel

De politie begon meteen een onderzoek en verspreidde foto's via sociale media en via het tv-programma Opsporing Verzocht. Ook werd een Europees arrestatiebevel opgesteld, er kwam een internationaal signalement en grensposten werden ingelicht om te voorkomen dat de man met de kinderen uit Europa zou vluchten.

De vader wordt ervan beschuldigd dat hij de kinderen zonder toestemming naar het buitenland heeft meegenomen. De politie heeft op diverse manieren onderzoek gedaan en benadrukt dat de kinderen zijn teruggevonden na samenwerking met collega's in Duitsland en Hongarije, het Openbaar Ministerie en Vluchtelingenwerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl