Tomokazu Harimoto
NOS SportAangepast

13-jarige tafeltennisser stunt met kwartfinaleplaats op WK

Een dertienjarige Japanner steelt de show op de wereldkampioenschappen tafeltennis. Tomokazu Harimoto heeft in Düsseldorf de kwartfinales bereikt na zijn overwinning op de Slovaak Lubomir Pistej.

In de ronde daarvoor had Harimoto, de nummer 53 van de wereld, al landgenoot Jun Mizutani uitgeschakeld, de nummer zes op de wereldranglijst en winnaar van olympisch brons in Rio.

Harimoto staat al enkele jaren te boek als topper in de dop. Hij werd zelfs al omschreven als het talent van de eeuw. Vorig jaar was hij de jongste speler ooit die de kwartfinales bereikte op een toernooi op de ITTF World Tour.

'Leeftijd doet er niet toe'

Zesvoudig Europees kampioen Timo Boll had niet verwacht dat Harimoto het nu al zo ver zou schoppen. "Ik dacht dat het lichamelijk niet mogelijk zou zijn om op die leeftijd al tot de absolute wereldtop te behoren."

Harimoto zelf is minder onder de indruk. "In het tafeltennis doet je leeftijd er niet toe. Ik wil gewoon aanvallend spelen vanaf het begin. De volgende wedstrijd doe ik precies hetzelfde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl