NOS SportAangepast

Volleybalsters moeizaam langs Oekraïne, WK steeds dichterbij

De Nederlandse volleybalsters zijn nog één zege verwijderd van plaatsing voor het WK. Oranje won in Bakoe ook het vierde kwalificatieduel, al ging dat niet zonder slag of stoot. Tegen Oekraïne werd het 3-1 (30-28, 18-25, 25-13, 27-25).

Volleybalvrouwen nog een zege verwijderd van WK

Oranje (7de) staat 26 plaatsen hoger op de wereldranglijst dan Oekraïne, maar daar was met name in de eerste minuten niets van te merken. Oekraïne nam brutaal een ruime voorsprong en kwam zelfs op een setpunt, al werd dat onbenut gelaten.

Nadat Oekraïne de tweede set vrij overtuigend naar zich toe had getrokken, draaide Oranje de rollen in de derde set weer om. Toch maakte het team van bondscoach Jamie Morrison het in de vierde set weer onnodig spannend. Uiteindelijk sloeg Nederland op het eerste matchpunt bij 26-25 direct toe.

Eerder won Oranje al ruim van Denemarken (3-0), Noorwegen (3-0) en Israël (3-1). Zaterdagmiddag speelt Nederland tegen gastland Azerbeidzjan, dat eveneens op 12 punten staat.

De winnaar van dat duel plaatst zich automatisch voor het WK van 2018 in Japan. De verliezer krijgt in augustus een herkansing in de derde kwalificatieronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl