Trainingscomplex 1860 München
NOS Voetbal

Einde profvoetbal nabij voor 1860 München

De Duitse voetbalclub 1860 München moet vrezen voor het einde als profclub. De club degradeerde onlangs uit de Tweede Bundesliga en dreigt nu nog verder in problemen te komen, omdat niet voldaan kan worden aan de financiële eisen die de Duitse bond stelt om in de derde liga te mogen uitkomen.

Daardoor lijkt 1860 München gedwongen te zijn af te zakken naar het vierde of zelfs vijfde niveau. In dat geval is profvoetbal voor de tweede club uit München verleden tijd. Investeerder en aandeelhouder Hasan Ismaik weigert een som geld op tafel te leggen. Hij was de laatste hoop voor de 'tweede' club uit München.

Hoewel 1860 München al decennia lang in de schaduw van de machtige stadgenoot Bayern vertoeft, kent de club toch een rijk verleden. Zo won 1860 München twee keer de beker en werd in 1966 zelfs de landstitel veroverd. In 1965 stond de ploeg in de finale van het Europacup II-toernooi, waarin verloren werd van West Ham United.

Bij 1860 München hebben in de loop der jaren enkele bekende spelers onder contract gestaan. Onder anderen de voormalige Duitse internationals Rudi Völler, Thomas Hässler en Jens Jeremies droegen het blauw-witte shirt van 1860. Gerald Vanenburg, die twee seizoenen voor de club speelde, sloot in 2000 zijn profloopbaan af bij 1860 München.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl