Kevin Durant en LeBron James
NOS SportAangepast

NBA-finale: Cavaliers kunnen Warriors maar een kwart bijhouden

Golden State Warriors heeft het eerste duel met Cleveland Cavaliers in de finale van de play-offs gewonnen. De ploeg uit Oakland zette de titelverdediger met 113-91 aan de kant.

Er werd van te voren uitgekeken naar de ontmoeting tussen de twee topploegen van de NBA en in het eerste kwart maakten de Warriors en de Cavaliers hun faam waar. Vooral LeBron James en Kevin Durant vermaakten het publiek met schitterende dunks.

Golden State vond het daarna wel genoeg en zette aan. Met tien punten op rij sloeg de ploeg een gaatje waar Cleveland geen antwoord op had.

Golden State bouwde gestaag de voorsprong uit en bracht de marge zelfs een paar keer op 24 punten. Durant kwam tot 38 punten en werd topscorer, Stephen Curry onderscheidde zich met zes driepunters (in totaal 28 punten). Aan de kant van de titelverdediger was James de topscorer met 28 punten.

"We waren slordig in de eerste helft", verklaarde Curry na de wedstrijd. "We misten te veel lay-ups. Gelukkig stonden we verdedigend goed en konden we toch in een 'flow' komen."

Komende zondag staat het tweede duel op het programma, dan ook in Oakland. Daarna vertrekt het circus naar Cleveland voor twee partijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl