Lyon-aanvoerder Wendie Renard tilt de beker omhoog

Dames Lyon winnen Champions League na penalty's

De dames van Olympique Lyonnais zijn voor de vierde keer winnaar geworden van de Champions League. In de finale in Cardiff won de ploeg na het nemen van strafschoppen van Paris Saint-Germain.

In een duel tussen teams die elkaar van haver tot gort kennen (al voor de derde keer in een maand troffen ze elkaar) waren de kansen eerlijk verdeeld. Ze werden echter niet benut, ook niet door de doorgaans zo trefzekere Eugénie Le Sommer (Lyon) en Cristiane (PSG). Zij scoorden allebei zes keer dit seizoen in de Champions League.

In de hoofdstad van Wales, waar zaterdag ook de finale van de Champions League voor mannen tussen Real Madrid en Juventus wordt gespeeld, bleven doelpunten uit in de reguliere speeltijd en de verlenging.

Lyon-keepster Sarah Bouhaddi benut de beslissende strafschop

Net als deze maand in de finale om de Coupe de France nam Lyon de strafschoppen beter: 7-6. Lyon-keepster Sarah Bouhaddi benutte de beslissende strafschop, nadat collega Katarzyna Kiedrzynek naast had geschoten.

De Nederlandse keepster Loes Geurts zat bij PSG op de bank en leek in de tweede helft even speeltijd te krijgen toen Kiedrzynek geblesseerd op de grond lag, maar zij kon uiteindelijk verder spelen. Geurts meldt zich komende week bij Oranje voor de voorbereiding op het EK in eigen land.