NOS SportAangepast

Haase ziet het publiek genieten en krijgt complimenten van Nadal

6-1, 6-4, 6-3. Een nederlaag in straight sets. "Als je het kort moet houden, dan zeg je: kansloos", beaamde Robin Haase na zijn nederlaag in de tweede ronde van Roland Garros tegen negenvoudig kampioen Rafael Nadal. "Ik heb in ieder geval gevochten en heb goed gespeeld. Hij was gewoon té goed."

Haase positief ondanks nederlaag tegen Nadal: we hebben het publiek vermaakt

Verliezen van Nadal in Parijs is geen schande. En dus deed de nummer 46 van de wereld na afloop opgewekt zijn verhaal. Haase bood namelijk knap tegenstand aan de titelfavoriet.

"Het mooiste compliment kwam van mijn eigen trainer", aldus Haase. "Het lijkt kansloos. Maar uiteindelijk ontstaat er een wave in de derde set, waarmee mensen aangeven dat ze genieten van de pot. Dat zou niet gebeuren als ik daar half sta op te geven en maar wat sta te doen."

Zelfspot

Het goede humeur van Haase bleek al tijdens de wedstrijd, toen hij per ongeluk de umpire raakte.

Robin 'Hood' Haase raakt de umpire in duel met Nadal

En ook na afloop bij de persconferentie kreeg hij de lachers op zijn hand. "In het begin was ik véél beter. Maar toen begon de wedstrijd..."

De Franse Open zitten er hiermee op voor Haase, die in de eerste ronde van het dubbelspel verloor. "Natuurlijk is dit zuur. Ik heb drie hele goede sets gespeeld in de single en in de dubbel. Dat moet je meenemen naar de volgende toernooien."

Complimenten van Nadal

Nadal complimenteerde Haase na afloop voor zijn vertoonde spel. "Hij speelde goed. Hij heeft geen slecht jaar en op gras kan hij nog gevaarlijker zijn."

"Robin heeft in zijn carrière niet veel geluk gehad door zijn knieblessures. Ik weet hoe moeilijk dat is. Anders had zijn loopbaan er waarschijnlijk nog beter uitgezien."

Nadal waardeert Haase: op gras is hij nog beter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl