Nederland viert een punt op het WK-kwalificatietoernooi
NOS SportAangepast

Volleybalsters schuiven Noorwegen eenvoudig opzij

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK-kwalificatietoernooi in Bakoe ook hun tweede wedstrijd overtuigend gewonnen. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison was Noorwegen met 3-0 (25-11, 25-14, 25-13) de baas.

Oranje hoefde dinsdag in het duel met Denemarken maar 34 punten af te staan. Noorwegen, dat op de wereldranglijst bijna honderd plaatsen lager staat dan Nederland, deed het met 38 punten iets beter, maar spannend werd het nooit.

Nederland speelde in de eerste twee sets met Nicole Koolhaas, Maret Balkestein-Grothues, Anne Buijs, Yvon Beliën, Celeste Plak en Laura Dijkema. Morrison paste daarna enkele wissels toe, maar het niveau van Oranje bleef hoog.

Nog drie zeges nodig

Donderdag en vrijdag nemen de volleybalsters het op tegen Israël en Oekraïne. Zaterdag wacht de op papier zwaarste kluif als gastland Azerbeidzjan de tegenstander is.

De winnaar van de kwalificatiepoule plaatst zich voor het WK, dat volgend jaar in Japan plaatsvindt. De nummer twee krijgt een herkansing in de derde kwalificatieronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl