Mei 2017 kwam in de top 3 van zachtste meimaanden

Mei was maand van extremen: vorst en tropische temperaturen

Mei 2017 was een maand van extremen qua weer. Maar ondanks het feit dat er op sommige momenten nachtvorst was, komt de afgelopen maand volgens Weerplaza wel in de top 3 van zachtste meimaanden ooit. Alleen in 1992 en 2008 was het in mei gemiddeld nog warmer sinds de metingen begonnen.

Het begon koud; in de eerste tien dagen lag de temperatuur vaak onder de 15 graden. En in de nacht van 10 mei vroor het zelfs nog 's nachts. In de tweede helft van de maand ging de temperatuur snel omhoog. Op 16 en 17 mei konden we de eerste zomerse dagen verwelkomen. Voor 17 mei geldt zelfs dat het een dagrecord was.

Tropisch

Daarna nam de temperatuur nog heel even af, maar op 27 mei werd het zelfs tropisch; ook op deze dag werd een temperatuurrecord genoteerd met 31,9 graden.

Uiteindelijk telde mei acht warme dagen, zes zomerse dagen en een tropische dag. Maar de maand eindigde met minder mooi weer. Door zware onweersbuien ging op sommige plekken de Avondvierdaagse niet door. Eigenlijk zagen we in mei vier seizoenen in slechts enkele weken tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl