Jake Guentzel viert zijn treffer in de derde periode
NOS Sport

Penguins winnen eerste wedstrijd om Stanley Cup

Pittsburgh Penguins heeft de eerste slag geslagen in de NHL-finale om de Stanley Cup. De viervoudig kampioen en titelverdediger in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie won in eigen huis met 5-3 van Nashville Predators en bracht de stand in de best-of-seven-serie op 1-0.

De Penguins stonden door doelpunten van Jevgeni Malkin, Conor Sheary en Nick Bonino na de eerste periode met 3-0 voor, maar daarmee was de wedstrijd nog niet beslist. De Predators staan voor het eerst in de finale en lieten merken zich niet zonder slag of stoot gewonnen te geven.

In de tweede periode kwam de ploeg uit Nashville terug in de wedstrijd door een treffer van Ryan Ellis en in de derde en laatste periode werd het 3-3 door doelpunten van Colton Sissons en Frederick Gaudreau.

De Penguins schoten ondertussen amper op doel en leken rijp voor de slacht, maar met iets meer dan drie minuten te gaan scoorde Jake Guentzel toch nog voor de thuisploeg.

De Predators gingen weer op jacht naar de gelijkmaker en vervingen de doelman voor een aanvaller. Daar profiteerde Bonino van door de puck in het lege doel te werken voor zijn tweede treffer van de avond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl