NOS NieuwsAangepast

Politie Manchester zoekt blauwe koffer van aanslagpleger

De politie in Manchester heeft een nieuwe foto vrijgegeven van de dader van de aanslag van vorige week. Op de foto, een stilstaand beeld uit bewakingsbeelden, is te zien hoe Salman Abedi met een grote blauwe koffer door de straten van Manchester loopt. De beelden zijn gemaakt op de dag van de aanslag.

De aanslagpleger met de blauwe koffer op de dag van de aanslag

De politie doorzoekt een vuilstortplaats in de omgeving van Manchester in de hoop de koffer te vinden. De politie benadrukt dat het niet gaat om een eveneens blauwe rugzak, waarvan foto's uitlekten in Amerikaanse media.

Afgelopen zondag gaf de Britse politie ook al een paar foto's vrij van Abedi. De hoop bestaat dat mensen hem herkennen en iets kunnen vertellen over waar hij de dagen voor de aanslag heeft gezeten, wat hij heeft gedaan en met wie hij contact heeft gehad.

Salman Abedi

Mensen die de dader tussen 18 en 22 mei met die koffer hebben zien lopen, worden opgeroepen zich te melden. Volgens de autoriteiten zitten er geen gevaarlijke spullen in de koffer.

Bij de aanslag bij de Manchester Arena kwamen 22 mensen om het leven, onder wie de dader.

Zij kwamen om bij de aanslag in Manchester

Tot nu toe werden zestien mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag. Veertien van hen zitten nog vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl