Fans van NAC juichen tijdens de huldiging van hun team
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Breda kleurt zwartgeel voor huldiging NAC

Op de Grote Markt in Breda zijn vanmiddag de spelers van NAC gehuldigd. Gisteren won de club de nacompetitie, waardoor ze na twee seizoenen Jupiler League volgend seizoen weer in de eredivisie spelen.

Vanwege de grote drukte werd het plein tot teleurstelling van de fans afgesloten. Omroep Brabant schrijft dat student Thijs het er niet bij liet zitten. Hij liep het stadhuis in en vertelde een beveiliger dat hij er was om te filmen. En dat werkte. Hij mocht meteen doorlopen en werd naar het bordes gebracht, waar hij samen met de spelers kon feesten.

"Ik wist echt niet wat ik meemaakte. Het was echt superspannend. We konden ook helemaal naar de derde verdieping om het van boven te filmen."

Ook de moeder van Thijs was het niet ontgaan. "Ze had Omroep Brabant opgezet en zag mij opeens op de televisie", vertelt hij met een brede glimlach. "Je ziet mij ook aan het einde van de livestream aan de telefoon met mijn ma."

De spelers werden vanmiddag welkom geheten door burgemeester Paul Depla. "De Grote Markt en NAC horen bij elkaar. We zijn blij om weer terug te zijn. Vandaag is het code geelzwart", zei Depla waarna de spelers het bordes opkwamen. De meeste spelers dragen een geelzwarte zonnebril.

De supporters kijken uit naar de terugkeer in de eredivisie. "Mooi dat de derby tegen Willem II komend seizoen weer op het programma staat", zegt een van de supporters. "Wij zijn Breda. Hier hebben we op gewacht. Dit hadden we niet verwacht. We gaan ervoor."

Advertentie via Ster.nl