Novak Djokovic viert de zege met de ballenjongens
NOS SportAangepast

Nadal en Djokovic eenvoudig naar tweede ronde

Titelverdediger Novak Djokovic heeft op Roland Garros zonder grote problemen de tweede ronde bereikt. De als tweede geplaatste Serviër won met 6-3, 6-4, 6-2 van de Spanjaard Marcel Granollers (ATP-77).

Granollers pakte in alle sets minimaal een break. De Spanjaard dempte daarmee echter veelal de put nadat het kalf al was verdronken. Serverend voor de match overleefde Djokovic drie breakpoints, waarna zijn eerste matchpoint raak was.

Na een pover begin van het jaar werkte Djokovic in het gravelseizoen met een opgaande prestatiecurve naar de juiste vorm. Achtereenvolgens bereikte de Serviër in Monte Carlo de kwartfinales, in Madrid de laatste vier en in Rome de finale.

Prima begin Djokovic, ondanks weergaloos punt Granollers

Nadal verspilde nog minder tijd en energie dan Djokovic aan zijn eerste opponent. De negenvoudig kampioen won met 6-1, 6-4, 6-1 van Benoît Paire.

De tweede set gaf het meeste spanning te zien. Paire boog een vroege break achterstand om in een voorsprong, maar zag de Spanjaard terugkomen en verloor in de negende game opnieuw z'n opslag.

Verzet gebroken

Nadal serveerde de tweede set resoluut uit en daarmee was het verzet van Paire gebroken.

De Fransman capituleerde bij het derde matchpoint op een smash van Nadal, die deze lente graveltitels pakte in Monte Carlo, Barcelona en Madrid, maar in Rome in de kwartfinales strandde.

Nadal verliest zes games in openingsronde Roland Garros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl