Quincy Promes bij Oranje
NOS VoetbalAangepast

Na succesjaar wil Promes niet met Oranje afhaken voor het WK

Het was een koddig gezicht. Als een snelwandelaar bewoog Quincy Promes zich over het veld in de Algarve met de spelers van het Nederlands elftal. Interim-bondscoach Fred Grim had namelijk een oefening bedacht, die doorgaans alleen door zestigplussers wordt gepraktiseerd.

"Ik wil altijd de snelste zijn, dus ook bij walking football", lacht de immer vrolijke Quincy Promes. "Ik vind het juist goed dat we zo vroeg bij elkaar zijn gekomen. Een goede sfeer creëren, een band opbouwen. Ik denk dat wij dat zeker nodig hebben in deze fase."

Grim laat Oranje-spelers oefening voor 60 plussers doen

Het leven lacht Promes toe de laatste weken. Hij maakte Spartak Moskou voor het eerst sinds 2001 weer kampioen van Rusland en werd bovendien verkozen tot beste speler van de Russische Premjer Liga. Zijn marktwaarde is de afgelopen weken weer met miljoenen gestegen en dus is de kans groot dat hij na de zomer in een andere competitie speelt.

Ook bij een vertrek heeft de 26-jarige aanvaller al geproefd van de Russische WK-koorts. "Absoluut. Bijna elk stadion is nieuw. Rusland is ook een voetballand en ze halen alles uit de kast om er een zo groot mogelijk spektakel te maken. Ik heb van dichtbij gezien wat we zouden missen, als we ons niet plaatsen. Maar daar wil ik niet eens aan denken."

Promes kent WK-gekte in Rusland: dat wil ik niet missen

Onder Danny Blind was Promes onomstreden. Blijft dat zo onder diens opvolger Dick Advocaat? "Ik weet dat hij op 6 juni aansluit", aldus Promes. "Daar moeten we mee dealen. Maar wij weten ook wat ons te doen staat."

Daarmee doelt Promes vooral op de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op 9 juni. "We kunnen ons geen fouten meer permitteren. Maar het kan nog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl