Het wordt vandaag opnieuw een hete dag
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 29 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Weerplaza waarschuwt vanochtend voor forse onweersbuien met windstoten. De buien trekken vanochtend via Noord-Holland en Utrecht naar het IJsselmeer, Flevoland, de Waddeneilanden en het noordoosten van Nederland trekt. De meteorologen raden watersporters aan om de Waddenzee en het IJsselmeer te mijden tot de bui gepasseerd is. Daarna gaat de zon schijnen en wordt het tropisch heet in delen van Nederland. Later vanmiddag en vanavond verwacht Weerplaza opnieuw onweersbuien, dan vooral landinwaarts.

Wat heb je gemist?

Noord-Korea heeft voor de derde keer deze maand een rakettest gedaan. Dat zeggen Zuid-Korea, de VS en Japan. Die landen hebben de test meteen veroordeeld. De raket kwam na 450 kilometer terecht in de Japanse Zee. Afgelopen weekend waarschuwden de G7-landen Noord-Korea nog om zijn raketprogramma stop te zetten. De rakettesten zijn in strijd met VN-resoluties.

De rakettest van vorige week

Voor het eerst in jaren hebben flexwerkers een grotere kans om een vaste baan te krijgen. Ongeveer een kwart van de flexwerkers krijgt binnen drie jaar een vast contract, zegt het CBS. Daarmee neemt de kans op een vast contract voor het eerst sinds het begin van de economische crisis tien jaar geleden weer wat toe.

Werknemers op de Amsterdamse Zuidas genieten van de zon tijdens de lunchpauze

De Britse veiligheidsdienst MI5 gaat intern onderzoeken of er fouten zijn gemaakt in de aanloop naar de aanslag in Manchester. Bekenden van de aanslagpleger, Salman Abedi, hebben de politie meerdere keren gewaarschuwd, omdat hij extremistische opvattingen had. Daardoor is hij wel in beeld geweest bij de veiligheidsdiensten, maar hij werd niet actief in de gaten gehouden.

In de haven van New York is een Amerikaanse marinier om het leven gekomen, toen zijn parachute niet open ging. Het ongeluk gebeurde voor het oog van duizenden mensen bij een demonstratie van de Amerikaanse marine. De parachutist deed mee aan een vliegshow en kwam terecht in de Hudson rivier. De kustwacht heeft hem uit het water gehaald; hij overleed later in het ziekenhuis.

Amerikaanse kustwacht haalt parachutist uit het water

Verder vandaag...

Formateur Edith Schippers brengt zeer waarschijnlijk verslag uit aan Kamervoorzitter Arib van de laatste ronde gesprekken met de fractieleiders over de kabinetsformatie. De onderhandelingen zitten al een tijdje in een impasse.

De Russische president Poetin spreekt in Frankrijk met president Macron. De relatie tussen de twee staatshoofden is gespannen. Tijdens zijn verkiezingscampagne zou Macron zijn gehackt door Russische activisten. Het is geen officieel staatsbezoek, maar een cultureel bezoek, vanwege een tentoonstelling in Versailles.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl