NOS SportAangepast

Haase wint en kan zich opmaken voor Nadal

Robin Haase heeft zich zonder al te veel problemen toegang verschaft tot de tweede ronde op Roland Garros. Hij was de pas 18-jarige Australiër Alex De Minaur met 6-2, 6-3, 6-1 de baas.

Soepele zege Haase op Roland Garros

De Minaur was vorig jaar succesvol als junior: hij won het herendubbel op de Australian Open en op Wimbledon was hij verliezend finalist in het enkelspel. De op een wildcard spelende nummer 234 van de wereld had echter niet de wapens om de ervaren Haase partij te bieden.

Aan spelinzicht ontbrak het De Minaur niet, maar in de servicegames van Haase werd hij weggeblazen.

En nu Nadal?

Haase, die op Roland Garros nooit verder reikte dan de tweede ronde, stuit nu waarschijnlijk op Rafael Nadal. De Spaanse negenvoudig Roland Garros-winnaar neemt het maandag in de eerste ronde op tegen de Fransman Benoît Paire.

"Ik ga me niet anders voorbereiden dan normaal, dan ga je denk ik de fout in", liet Haase weten. "Ik moet gewoon mijn eigen ding doen, maar wel met een tactiek achter de hand voor als hij echt te goed is."

Haase heeft nog geen moment aan Nadal gedacht

Nadal is in vorm. Hij verloor dit gravelseizoen nog maar één wedstrijd en veroverde drie titels. Voor zijn tiende titel in Parijs zal hij naar eigen zeggen "alleen maar goed moeten spelen".

"Ik voel me hier thuis en dat komt niet alleen door de baan. Ik heb veel dagen van mijn leven hier doorgebracht en telkens zorgen de mensen goed voor me. Daar wil ik ze voor bedanken."

Nadal jaagt op Roland Garros op tiende titel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl