Nacer Barazite wordt bedankt door de fans van FC Utrecht
NOS VoetbalAangepast

Trotse Ten Hag: hier zijn we al twee jaar mee bezig

"Ik neem het woord niet zo snel in de mond, want ik hoor het al zo vaak. Maar ik ben ongelooflijk trots op de staf en de spelersgroep dat ze dit hebben kunnen omdraaien", vertelt FC Utrecht-coach Erik ten Hag, nadat zijn elftal op miraculeuze wijze toch het ticket voor Europees voetbal heeft weten te bemachtigen.

FC Utrecht maakte het 3-0 verlies in Alkmaar goed en won na strafschoppen. Volgens Ten Hag, rustig als altijd, was het vooral een mentale kwestie.

"Ik denk dat dit voor veel spelers een bevestiging is hoe diep je moet gaan in je vermogens om iets te bereiken. Dan kun je ook echt heel veel bereiken. De mens kan namelijk veel meer dan hij zelf denkt", aldus de trainer.

Ten Hag: ongelooflijk trots na deze thriller

Na de laatste strafschop was de ontlading in de Galgenwaard groot. Bij de spelers, maar ook bij de fans, die massaal het veld bestormden. Een groot contrast met vorig jaar, toen zowel de bekerfinale als de finale van de play-offs verloren ging.

Ten Hag: "We zijn al twee jaar bezig om een bepaalde mentaliteit te kweken. Van overtuiging, geloof, veerkracht, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Dat bepaalt of je prijzen wint of niet. We zijn vaker in deze positie geweest, maar maakten het toen niet af."

Barazite

Nacer Barazite was de gevierde man. Hij schoot de laatste strafschop binnen. "We hadden van tevoren allemaal droomscenario's in gedachten, maar dit heeft alles overtroffen. We hebben een welverdiende vakantie afgedwongen."

Welverdiende vakantie voor Barazite na droomscenario

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl