Wesley Hoedt bij Oranje
NOS VoetbalAangepast

Geschorste Hoedt wil zich bewijzen bij Oranje

Velen noemden zijn overstap van AZ naar Lazio té vroeg. Met slechts 26 eredivisieduels in de benen leek de keuze voor Lazio dan ook vooral een keuze voor de lange termijn.

Twee jaar later heeft Wesley Hoedt meer dan het dubbele aantal wedstrijden achter zijn naam in de competitie met de beste defensies van de wereld. De laatste maanden is de 23-jarige Alkmaarder zelfs vaste waarde in bij Lazio, dat vanavond in het uitduel met Crotone de vierde plaats hoopt veilig te stellen. Zonder Hoedt...

"Ik ben geschorst voor die laatste wedstrijd", vertelt Hoedt. "Daarom heb ik besloten om nu al aan te sluiten bij Oranje, zodat ik niet vijf dagen niets zou doen."

Hoedt geniet van bonusdagen bij Oranje dankzij schorsing

Zodoende stond Hoedt vandaag op het trainingsveld in het Portugese Lagos, waar Oranje zich voorbereid op de oefenduels met Marokko en Ivoorkust en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg.

Natuurlijk wil hij zich laten zien bij Oranje. Twee maanden geleden loste hij de schutterende Matthijs de Ligt af in Sofia, waar Oranje een desastreuze 2-0 nederlaag leed in de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland. Die nederlaag werd bondscoach Danny Blind noodlottig.

In de loop van de week meldt zich een nieuwe bondscoach. "Ik heb nog geen contact gehad met Dick Advocaat, maar dat zal de komende dagen wel gebeuren als hij zich bij ons aansluit", aldus Hoedt, die het belang inziet van de komende duels.

"We moeten laten zien dat we gewoon een goed elftal zijn en dat we wat recht te zetten hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl