Fred Grim bij Oranje
NOS VoetbalAangepast

Grim hoort van Advocaat dat Sneijder eerder aansluit

Ook al is hij fysiek nog niet aanwezig, Dick Advocaat lijkt de touwtjes nu al stevig in handen te hebben bij het Nederlands elftal. "Dat moet ik even met Dick overleggen", is het credo van interim-bondscoach Fred Grim deze dagen.

Zo kon hij vanmorgen na de ochtendtraining in Lagos, waar Oranje op trainingskamp is, nog niet bevestigen dat Wesley Sneijder zich eerder bij de groep meldt: "Dat hoor ik vanmiddag. Dick weet als het goed is meer."

En inderdaad. Sneijder krijgt van zijn club Galatasaray vrij voor de laatste twee competitieduels, zodat hij de oefenduels van Nederland met Marokko (woensdag) en Ivoorkust (zondag) kan spelen.

'Of Sneijder eerder komt? Daar weet Dick meer van'

Bekende internationals als Arjen Robben, Kevin Strootman, Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum en Daley Blind melden zich pas na het oefenduel met Marokko bij Oranje.

"De Ajacieden en Vincent Janssen komen vanavond en morgen Nathan Aké", vertelt Grim. "Nou, de groep die we dan tot onze beschikking hebben die kan minuten gaan maken."

Nog eventjes

Na de oefeninterland tegen Ivoorkust begint Advocaat, die nu nog coach is van Fenerbahçe, aan zijn derde termijn als bondscoach. Hij zit op vrijdag 9 juni samen met Ruud Gullit in De Kuip op de bank bij het WK-kwalificatieduel met Luxemburg.

Grim is dan bondscoach af en keert terug in zijn oude rol als assistent-trainer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl