Jeffrey Herlings voor de start van de MXGP

Inhaalraces brengen Herlings naar zevende plaats in GP Frankrijk

Jeffrey Herlings is in de GP van Frankrijk in de MXGP-klasse als zevende in de dagstand geëindigd. De 22-jarige motorcrosser maakte indruk door zich in beide manches vanuit de achterhoede op te werken naar de frontlinie en beide keren als vijfde te eindigen. Daarmee gaf Herlings op het technische circuit in Ernée blijk van zijn bijzondere talent.

Herlings startte in de eerste manche buiten de toptien en moest veel werk verzetten om naar voren te komen. Toen hij eenmaal de aansluiting had gevonden met de nummer vier en vijf, Clement Desalle en Gautier Paulin, gleed hij even onderuit, waardoor hij net de seconden verloor die hij in de slotfase nodig had om verder te komen naar de vijfde plaats.

Desondanks wist Herlings Paulin toch nog in te halen en kwam hij aan het achterwiel van Desalle over de finish. De overwinning ging naar de Duitser Max Nagl.

Deja vu in tweede manche

Ook in de door Clement Desalle gewonnen tweede manche moest Herlings zich vanuit het achterveld opwerken. Dat leidde wederom tot een vijfde plaats. Glenn Coldenhoff werd elfde en achtste.

Na twee manches mocht de Belg Desalle de GP van Frankrijk op zijn naam schrijven. Antonio Cairoli behoudt de leiding in de strijd om het wereldkampioenschap. Herlings is daarin zesde, Coldenhoff tiende.

Herlings vijfde na inhaalraces in Frankrijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl