Robin Haase komt vandaag in actie op Roland Garros
NOS SportAangepast

'Ik ben geen Federer die altijd kan pieken op een grandslam'

Robin Haase is op de openingsdag van Roland Garros de enige speler die de Nederlandse eer verdedigt. Op de bescheiden baan 14 treft hij Alex De Minaur, een 18-jarige Australiër die op basis van een wildcard werd toegelaten.

"Het is een redelijk onbekende, jonge speler", zegt de 30-jarige Haase een dag voor zijn partij in de eerste ronde. "Hij liet tijdens de Australian Open echt van zich horen, maar daarna heb ik niet veel meer van hem vernomen. Hij is een betere speler op hardcourt, voor zover ik hoor."

De Minaur, vorig jaar verliezend finalist in het juniorentoernooi van Wimbledon, kreeg een wildcard in het kader van een uitwisselingsprogramma tussen de Franse en Australische tennisbond.

Vorige week speelde ik in Genève nog tegen een qualifier en hij staat nu in de finale. Je weet het nooit.

Robin Haase over zijn loting

Op papier is een treffen met de mondiale nummer 234 een prima loting, maar schijn wil nog weleens bedriegen. Dat weet ook Haase.

"Vorige week speelde ik in Genève nog tegen een qualifier en hij staat nu in de finale. Je weet het nooit, maar je speelt natuurlijk liever tegen een wildcard dan tegen de nummer één van de wereld. Maar ze kunnen allemaal tennissen."

Haase: ik ben nou eenmaal geen Federer, Nadal of Djokovic

Bij winst op De Minaur wacht mogelijk een ontmoeting met Rafael Nadal, die opgaat voor zijn tiende titel op Roland Garros. Een confrontatie met Nadal - die in de eerste ronde nog wel Benoît Paire moet verslaan - zou Haases eerste optreden in de tweede ronde in Parijs zijn sinds 2014.

Deceptie

In aanloop naar Roland Garros wist Haase, die een week geleden het 'demonstratietoernooi' Melkhuisje Masters won, op geen enkel graveltoernooi meer dan één partij te winnen. Maar dat zegt niet zoveel, heeft Haase in het verleden ondervonden.

"Ik heb weleens een superaanloop gehad naar Roland Garros en toen werd het echt een deceptie", aldus Haase. "Ik ben nou eenmaal geen Roger Federer die altijd kan pieken op dit soort toernooien. Zo goed ben ik niet, dat je het zelf kunt regelen."

Robin Haase wint de Melkhuisje Masters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl