Ongeregeldheden tijdens het duel tussen MVV en Roda JC
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Stadionverbod voor tien Roda-supporters

Voetbalclub Roda heeft tien supporters per direct een stadionverbod opgelegd. Ze mogen van de gemeente ook niet meer in de buurt komen van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

De bestrafte supporters waren donderdag met zwaar vuurwerk en bivakmutsen naar Maastricht gereisd voor de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs, tegen MVV. Ze liepen tegen de lamp toen ze voor de wedstrijd werden gefouilleerd door de politie.

Koud

"Bivakmutsen zijn voor boeven en voor als het koud is. Dat laatste is het zeker niet. Mensen die tijdens een voetbalwedstrijd hun gezicht op deze manier bedekken, hebben kwaad in de zin en begrijpen niet wat ze de club die ze zogenaamd zo lief hebben, aandoen", aldus burgemeester Jos Som van Kerkrade op 1Limburg. "Die willen we niet in of in de buurt van het stadion hebben."

Ondanks de controles van donderdagavond waren er toch supporters van beide partijen die gemaskerd op de tribune stonden. Ook werden over en weer projectielen gegooid. De spanningen bereikten een hoogtepunt toen MVV-aanhangers het veld op gingen om de Roda-supporters te belagen. Uiteindelijk begon de tweede helft daarom een half uur te laat. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Hitlergroet

De tien mensen met een stadionverbod zijn morgen in elk geval niet welkom bij de tweede play-off finale, die in Kerkrade wordt gespeeld. Dat geldt ook voor de MVV-supporter die donderdag na afloop van de wedstrijd Roda-trainer Huub Stevens beschimpte en de Hitlergroet bracht. Ook hij heeft een stadionverbod gekregen.

Hoelang het stadionverbod geldig is, bepaalt voetbalbond KNVB.

Advertentie via Ster.nl