Mario Been en Dick Advocaat
NOS VoetbalAangepast

APOEL bezit 'mooie ingrediënten' voor nieuw avontuur Been

Mario Been kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur bij de Cypriotische landskampioen APOEL Nicosia. "De interesse was niet helemaal onverwacht, omdat ik in 2015 ook al met deze club in gesprek was", vertelt de coach.

"Het is een mooie club, waar ik ook al ben geweest. Een club met veel mogelijkheden. Het is de regerend kampioen van Cyprus, dus ze spelen voorronde Champions League. Dat zijn mooie ingrediënten om weer aan de slag te gaan als hoofdtrainer", legt Been uit in Langs de Lijn En Omstreken.

De oud-coach van onder meer Racing Genk en Feyenoord is niet bang voor de torenhoge verwachtingen bij de club. "Dat is overal waar je aan de slag gaat", vindt hij. "Het budget is er ook naar om de nodige spelers te halen. Dus het is normaal dat er druk is."

Fenerbahçe

Been is sinds dit seizoen de rechterhand van Dick Advocaat bij Fenerbahçe. "Als je het over een club hebt waar er druk is, die historie ademt en groot is, dan heb je het over Fenerbahçe", heeft de geboren Rotterdam ondervonden.

Fenerbahçe is momenteel de nummer drie van Turkije, maar kan die plaats nog verliezen met aartsrivaal Galatasaray. "Ik denk dat we met het beschikbare materiaal het maximale eruit hebben gehaald", kijkt Been terug. "Ook hebben we in Europa overwinterd, dus dat hebben we ook goed gedaan."

Oranje

Been had niet de hoop om als assistent van Advocaat mee te verhuizen naar het Nederlands elftal. "Als ik weer wat zou gaan doen, dan zou dat als hoofdtrainer zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl