Verdachten die op borgtocht vrij zijn krijgen een enkelband
NOS NieuwsAangepast

Zeventien verdachten die op borgtocht vrij waren verdwenen

In de afgelopen drie jaar zijn zeventien verdachten ontsnapt die op borgtocht hun rechtszaak in vrijheid mochten afwachten. Het Openbaar Ministerie bevestigt berichtgeving in De Telegraaf daarover.

Het aantal verdachten dat naar huis mag na het betalen van een borgsom is van 2013 tot en met 2016 verdubbeld. In die periode werden in totaal 232 mensen op borgtocht vrijgelaten. Dat betekent dat ruim 7 procent van de mensen die thuis hun vonnis mogen afwachten verdwijnt.

De zeventien die van de radar van justitie zijn verdwenen, hebben in totaal ruim 750.000 euro borg betaald, schrijft de krant. De bedragen die als borg worden gevraagd variëren van 750 euro tot een miljoen euro.

Drugsbaas spoorloos

In april bleek dat een van de grootste drugscriminelen van Nederland spoorloos is nadat hij op een borgsom van 500.000 euro vrijkwam. Cetin G. werd in december veroordeeld tot twaalf jaar cel voor cocaïnesmokkel.

Maar daarvoor was er al geen spoor van hem te bekennen. Het OM gaat ervan uit dat G. zijn enkelband heeft doorgeknipt en is gevlucht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl