NOS NieuwsAangepast

Tiende aanhouding in 'snel lopend onderzoek' na aanslag Manchester

De Britse politie heeft nog een man aangehouden naar aanleiding van de bomaanslag in Manchester maandag. Het was de tiende arrestatie sinds de explosie bij een concert. Twee mensen zijn weer vrijgelaten.

De man werd opgepakt in de wijk Moss Side in het zuiden van Manchester. Waar hij van wordt verdacht, is niet bekendgemaakt. "Dit is een snel lopend onderzoek en we houden een open blik in dit stadium", twittert de politie.

Door de bomexplosie vlak na een optreden van Ariana Grande kwamen maandag ten minste 22 mensen om het leven. Ook de vermoedelijke dader Salman Abedi kwam om. De politie vermoedt dat hij niet alleen handelde.

Explosieven in huis

Britse media melden dat in het huis van Abedi een voorraad explosieve chemicaliën is gevonden. Er lagen ook andere spullen die gebruikt worden bij het maken van bommen. Volgens de krant The Telegraph vreest de politie dan ook dat jihadisten nog een tweede of derde bom achter de hand hebben.

Gisteren werd bekend dat Abedi een kwartier voor de aanslag zijn familie in Libië opbelde. Hij zou daarbij zijn moeder om vergeving hebben gevraagd.

Volgens de autoriteiten werd de broer van Abedi al zo'n anderhalve maand in de gaten gehouden, omdat hij in contact zou staan met IS. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag.

Abedi was geboren in Manchester, groeide daar op en woonde er nog steeds. Gisteren verscheen een video waarop hij te zien zou zijn terwijl hij een vuilnisbak buiten zet. De beelden zijn in juli vorig jaar door een onbekende gemaakt.

Aanslagpleger Manchester zet vuilnis buiten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl