Ruim honderdduizend voetbalfans bekeken de finale in de binnenstad
NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Van der Laan tevreden over gedrag Ajax-supporters

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam kijkt tevreden terug op het gedrag van de Ajax-aanhangers gisteravond. "De supporters wil ik bedanken omdat ze goed hebben gezorgd voor hun club en de stad. Gisteravond was de bekroning voor het vertrouwen dat ze hebben teruggewonnen."

De Europa League-finale tegen Manchester United werd door meer dan 100.000 voetbalfans in de binnenstad bekeken op pleinen en in kroegen. Voor het eerst sinds lange tijd mocht er weer een wedstrijd van Ajax worden gekeken op het Museumplein.

De nederlaag van 2-0 was ook voor de burgemeester een tegenvaller. "We hebben helaas, maar terecht verloren." Hij zei dat hij Ajax wil bedanken voor "een fijn seizoen, waarin ze vaak prachtig voetbalden. Zoals iemand schreef: ze hebben ons weer een glimp van Johan Cruijff gegeven."

Noodrem

Ondanks de nederlaag bleef de sfeer in de stad over het algemeen goed. Wel misdroegen enkele supporters zich na afloop van de wedstrijd op station Amsterdam Centraal. Volgens de NS liepen er mensen over het spoor en werd een aantal keer aan de noodrem getrokken.

De grote pleinen in Amsterdam liepen gisteravond al snel vol voor de finale. De politie waarschuwde voetbalfans met een NL-Alert om niet meer naar de stad te komen wegens de grote drukte.

De nederlaag heeft geleid tot leedvermaak bij supporters van Feyenoord. Enkele fans van de landskampioen lieten vandaag een vliegtuigje over Amsterdam vliegen met de tekst 'helemaal niets in Amsterdam' op een doek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl